Учение  на тема Трансграничен пренос на радиоактивни вещества на територията

...
Учение  на тема Трансграничен пренос на радиоактивни вещества на територията
Коментари Харесай

Областният щаб за защита при бедствия на Враца проведе учение

Учение  на тематика „ Трансграничен транспорт на радиоактивни субстанции на територията на град Врацa “ за асимилиране и проиграване на регионалния проект за отбрана при бедствия в част “Ядрена и радиационна повреда ” организира Областният щаб за отбрана при бедствия.
Основната цел бе да се ревизира готовността за деяние и осъществяването на дилемите от Щаба за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия и съставните елементи на Единната избавителна система при трансграничен транспорт на радиоактивни субстанции на територията на гр. Враца според Областния проект за отбрана при бедствия, част „ Ядрена и радиационна повреда “.
Направена бе инспекция на готовността на постовете за радиационно наблюдаване за действие в условия на нараснала радиоактивност – техническо положение и редовност на дозиметричната инсталация, водене на отчетна документи, готовност на дежурните длъжностни лица за осъществяване на функционалните им отговорности, както и инспекция на информационно - осведомителната среда при обмяната на информация сред институциите.
В рамките на учението бяха проиграни практическите познания и умения по разпределяне на препарати за йодна профилактика на популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР